Grillatuille kasviksille jälkimarinadi
Kokeile tätä jälkimariointia kasviksille seuraavalla grillauskerralla!
Nämä makua täynnä olevat kasvikset maistuvat myös heille, jotka yleensä kasviksia dissaavat, joten tässä on hyvä konsti lisätä kasviksia ruokavalioon.
Nyt kannattaa olla kuulolla, mikäli olet etsinyt hyvä vinkkejä grillattujen kasvisten maustamiseen! Tiesitkö muuten, että kypsät kasvikset imevät itseensä paremmin makuja kuin raa’at? Siksi kannattaakin kokeilla tätä jälkimarinointia, jossa ensin grillataan kasvikset kypsiksi (al dente eli napakka riittää), ja sitten vasta maustetaan.
Nämä makua täynnä olevat kasvikset maistuvat myös heille, jotka yleensä kasviksia dissaavat, joten tässä on hyvä konsti lisätä kasviksia ruokavalioon. Meillä oli grillissä tankoparsaa, kesäkurpitsaa, paprikaa sekä tuorekurkkua. Oletko muuten kokeillut grillata tuorekurkkua? Kurkulle riittää nopea pinnan paisto, joten lisää se viimeisenä grilliin. Ohjeen saat helposti tallennettua kuvan oikean alareunan kuvakkeesta.
Ainekset
4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl harissatahnaa
2-3 rkl sitruunan- tai limen mehua
1 tl ruokosokeria (tai tavallista)
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
Ohje
Pilko valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Tarkista maku maistamalla.
Sivele kasvikset ohuelti rypsi- tai avocadoöljyllä, grillaa napakan kypsiksi ja levitä maustekastike lämpimien vuoassa olevien kasvisten päälle.