Veriappeliisinilohi
Maistuuko sulle veriappelsiinit? 🍊
Kun veriappelsiinit ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan, näistä mahtavan mehukkaista ja makeista sesonkiherkkuista kannattaa nauttia mahdollisimman monessa muodossa.
Tässä maukkaan uunilohen resepti jakoon! Tämän kala-kasvisvuoan voi tarjoilla vaikkapa lohkoperunoiden tai perunamuusin kera 😋
Ainekset:
½ lohifilee tai vuokaan sopiva pala
1 veriappelsiini
suolaa
mustapippuria
cajunmaustetta
kourallinen tai pari kirsikkatomaatteja
1sipuli
pari valkosipulinkynttä
pari rkl kapriksia (tai vihreitä oliiveja, jos kaapista löytyy)
ripaus suolaa ja mustapippuria
1-2 rkl oliiviöljyä
Ohje:
Tiskiä helpottaaksesi laita leivinpaperi vuokaan reunoille asti. Pyyhi nahallinen kalapala talouspaperilla, poista tarvittaessa ruodot. Laita kala vuokaan, ripottele mausteet päälle. Siivuta appelsiini ja asettele siivut kalan päälle.
Pilko sipuli ja valkosipulit reiluhkoiksi paloiksi, laita kulhoon tomaattien kanssa, heitä kaprikset sekaan. Lisää oliiviöljy ja mausta kevyesti. Sekoittele ja levittele vuokaan kalan ympärille. Jos appelsiinia jäi yli, puristele paloista vähän mehua kalan ja kasvisten päälle.
Paista 200°:ssa 15-20 min kalapalan paksuudesta riippuen.