Appelsiini-piparijuustokakku
Joulun ihanimmat maut
Tästä appelsiini-piparijuustokakusta vakkari joulupöytään!
Muutama vuosi sitten jouluaattona söimme tätä herkullista pipari-appelsiinijuustokakkua, jonka muokkasin luotto-ohjeestani ottamalla mukaan joulun ihanimmat maut eli piparkakun ja appelsiinin. Pari viikkoa sitten postasin samantyylisen helpon ja nopean liivatteettoman juustokakun ohjeen, jossa oli makuina piparkakkua ja kinuskia. Vaikka kyseinen kakku on todella hyvää, niin tämä kakku vie kyllä ylivoimaisen voiton meidän koko perheen mielestä! Piparin ja appelsiinin yhdistelmä toimii täydellisesti, ja Digestive-pohja varmistaa, ettei piparin mausteisuus peitä appelsiinin makua alleen.
🔸Olisiko tässä kakku teidänkin joulupöytään..? ✨
Pohja
200 g Digestive keksejä
50 g sulatettua voita
Täyte
4 dl vispikermaa
300 g Valion appelsiinituorejuustoa
2 rkl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
1 appelsiinin kuori raastettuna
150 g piparkakkuja
Ohje:
Murskaa pohjaa varten 200 g Digestive keksejä ja sekoita mukaan voisula. Laita n. 18-20 cm irtovuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit sekä raastettu appelsiinin kuori (raasta vain kevyesti pintaa). Vatkaa kunnolla sekaisin. Pilko reilu 150 g pipareita murskaksi (kannattaa jättää myös sattumia). Lisää täytteen joukkoon.
Anna olla yön yli jääkaapissa ja koristele vasta ennen tarjoilua. Tähän murskasin päälle pipareita, laitoin pätkiä kuusenoksasta ja reunoille sidoin kuivattuja appelsiineja. Lopuksi sirottelin tomusokeria lumeksi. Hyvin pienellä vaivalla tuli kaunis joulukakku! Tämä onnistuu hyvin, vaikkei mikään jauhopeukalo olisikaan.