Jouluinen salaatti
Salaatti jouluun
Vihersalaattipohja, sekä suolaista että makeaa, vähän rouskuvaa pähkinää, juustoa sekä päälle jumalaisen hyvää viikunabalsamicoa. Tästä ei paljon salaatti enää parane!
J o u l u i n e n s a l a a t t i ! ❤️ Lupasin teille seuraajille toteuttaa pari reseptitoivetta joulupöytään. Eniten toivottiin jotain jouluista salaattia, joten tässäpä ohje yhteen vaivattomasti valmistuvaan omaan lemppariin! Tämä syödään meidän joulupöydästä aina ensimmäisenä loppuun, joten suosittelen ottamaan ohjeen talteen! 🤩
Vihersalaattipohja, sekä suolaista että makeaa, vähän rouskuvaa pähkinää, juustoa sekä päälle jumalaisen hyvää viikunabalsamicoa (löytyy valmiina kaupoista). Tästä ei paljon salaatti enää parane!
Ainekset
1 Ruustinnan salaatti (tummalehtinen, nahkea salaatti toimii tässä parhaiten)
1 villirucolaruukku
Pari kourallista kirsikkatomaatteja
Kourallinen tummia viinirypäleitä
Muutama aurinkokuivattu tomaatti
Hunajamelonia
Saksanpähkinöitä
Halloumijuustoa pkt
Viikunabalsamicoa
(Oliiviöljyä, rouhittua mustapippuria ja suolaa maustamiseen)
Ohje:
Huuhtele ja kuivaa salaatit, revi lehdet pienemmiksi laakean tarjoiluvadin pohjalle. Irrota villirucolasta varret (ei tunnu kivalta suussa) ja laita lehdet salaatin päälle (puolet ruukusta riittää). Pirskottele hieman oliiviöljyä, mustapippuria myllystä sekä ripaus suolaa salaattipohjan päälle. Lado päälle puolikkaat kirsikkatomaatit, puolikkaat viinirypäleet, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, hunajamelonipalat ja saksanpähkinät. Paista kuumalla pannulla pikaisesti kokonainen halloumijuusto ja viipaloi salaatin päälle. Lopuksi koristele ja mausta valmiilla viikunabalsamicolla.