Maailman paras raparperipiirakka

Maailman paras raparperipiirakka

Tässä on sulle niin hyvä ja nopea raparperipiirakan ohje, ettet tämän jälkeen tule muuta kaipaamaan

Nyt kannattaa olla kuulolla! 👋🏻 Tässä on sulle niin hyvä ja nopea raparperipiirakan ohje, ettet tämän jälkeen tule muuta kaipaamaan. Monet raparperipiirakat ovat sen verran kuivia, että ne vaativat kostukkeeksi joko vaniljajäätelöä tai -kastiketta. Tämä sen sijaan on t o d e l l a m e h e v ä ä sellaisenaan. Lisäksi tämä piirakka on hieman terveellisempi vaihtoehto tavalliselle voilla ja sokerilla kyllästetylle raparperipiirakalle, vaikka maku ja koostumus ovatkin taivaallisen hyviä! 🙌

Olen muokannut reseptiä vuosien varrella, niin, että nykyään pellillisessä on reilummin itse raparperia sekä maitorahkaa, mutta sokeria taas suhteessa vähemmän. Kaksi litraa raparperia ja kilo maitorahkaa tekevät tästä o i k e a s t i m e h e v ä n ! Minulla on joka kerta vakaana aikomuksena laittaa osa pakkaseen, mutta eihän tätä koskaan jää yli. Pellillinen menee hetkessä! 😁

Kuka muu r a k a s t a a raparperipiirakkaa..? 🙋🏻

Ainekset

MURUSEOS

  • 10 dl vehnäjauhoja

  • 2,5 dl sokeria

  • 3 tl leivinjauhetta

  • 3 tl soodaa

  • 3 tl vaniljasokeria

  • 250 g voisulaa

POHJATAIKINA

  • reilu 2/3 muruseoksesta

  • 3 dl piimää

  • 1 kananmuna

TÄYTE

  • 2 l pieneksi pilkottua raparperia

  • 1000g maitorahkaa

  • 2 dl sokeria

  • 2 kananmunaa

  • 4 tl vaniljasokeria

PINNALLE

  • vajaa 1/3 muruseoksesta

Ohje

  1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen kulhoon (noin 2/3 tulee pohjataikinaan, loput säästetään muruseokseen).

  2. Lisää pohjataikinaan piimä ja kananmuna, sekoita. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. (Seos saa olla hieman paakkuinen).

  3. Ripottele pohjataikinaan päälle raparperipalat.

  4. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri yhteen ja kaada seos piirakan päälle. Lopuksi ripottele muruseos päälle ja paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia uunista riippuen.

Vinkki! Raparperin sijasta voi käyttää esim. mustikoita. Maitorahkan voi vaihtaa maustettuun maitorahkaan, esim osa rahkasta omena-kanelirahkaa. Onnistuu myös gluteenittomilla jauhoilla 👍🏼



Katso resepti Instagramissa:

Taru Salokangas

Taru Salokangas on Squarespace asiantuntija ja markkinoinnin ammattilainen. Blogista ja sivustolta löydät ohjeita sekä vinkkejä Squarespace kotisivujen tekemiseen ja ylläpitämiseen.

https://tarusalokangas.com
Edellinen
Edellinen

Guacamole

Seuraava
Seuraava

Kesäkurpitsanuudelit