Maailman paras raparperipiirakka
Tässä on sulle niin hyvä ja nopea raparperipiirakan ohje, ettet tämän jälkeen tule muuta kaipaamaan
Nyt kannattaa olla kuulolla! 👋🏻 Tässä on sulle niin hyvä ja nopea raparperipiirakan ohje, ettet tämän jälkeen tule muuta kaipaamaan. Monet raparperipiirakat ovat sen verran kuivia, että ne vaativat kostukkeeksi joko vaniljajäätelöä tai -kastiketta. Tämä sen sijaan on t o d e l l a m e h e v ä ä sellaisenaan. Lisäksi tämä piirakka on hieman terveellisempi vaihtoehto tavalliselle voilla ja sokerilla kyllästetylle raparperipiirakalle, vaikka maku ja koostumus ovatkin taivaallisen hyviä! 🙌
Olen muokannut reseptiä vuosien varrella, niin, että nykyään pellillisessä on reilummin itse raparperia sekä maitorahkaa, mutta sokeria taas suhteessa vähemmän. Kaksi litraa raparperia ja kilo maitorahkaa tekevät tästä o i k e a s t i m e h e v ä n ! Minulla on joka kerta vakaana aikomuksena laittaa osa pakkaseen, mutta eihän tätä koskaan jää yli. Pellillinen menee hetkessä! 😁
Kuka muu r a k a s t a a raparperipiirakkaa..? 🙋🏻
Ainekset
MURUSEOS
10 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
POHJATAIKINA
reilu 2/3 muruseoksesta
3 dl piimää
1 kananmuna
TÄYTE
2 l pieneksi pilkottua raparperia
1000g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 tl vaniljasokeria
PINNALLE
vajaa 1/3 muruseoksesta
Ohje
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen kulhoon (noin 2/3 tulee pohjataikinaan, loput säästetään muruseokseen).
Lisää pohjataikinaan piimä ja kananmuna, sekoita. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. (Seos saa olla hieman paakkuinen).
Ripottele pohjataikinaan päälle raparperipalat.
Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri yhteen ja kaada seos piirakan päälle. Lopuksi ripottele muruseos päälle ja paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia uunista riippuen.
Vinkki! Raparperin sijasta voi käyttää esim. mustikoita. Maitorahkan voi vaihtaa maustettuun maitorahkaan, esim osa rahkasta omena-kanelirahkaa. Onnistuu myös gluteenittomilla jauhoilla 👍🏼