Helppo ja nopea mansikkamehu mansikankannoista
Älä heitä mansikan kantoja roskiin, sillä niistä tulee aivan ihanaa mehua!
Tässäpä siis teille mun HITTIRESEPTI, jota on jo tuhannet tehneet!
Viiden kilon mansikkalaatikon perkuujätteistä tulee hyvin pienellä vaivalla kaksi litraa todella maukasta mehua.
Mansikkasesonkina moni laittaa marjoja pakkaseen, niin vinkkinä teille kaikille, että mansikankannoista tulee aivan ihanaa mehua! 😍 Älä siis heitä kantoja roskiin, vaan nappaa tämä ohje talteen!
T e s t a a & t y k ä s t y ! 🍓
Ainekset
5 kg mansikkalaatikon mansikankannat
2 l vettä
1 dl sokeria (makean ystäville 1,5 dl)
1 rkl vaniljasokeria
0,4 dl (luomu)sitruunanmehua
Ohje:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä vartti. Siivilöi ja jäähdytä. Tarjoile kylmänä. Mehu säilyy noin viikon jääkapissa. Voi myös pakastaa.
Vinkki! Jos sulla on vielä raparperia, niin laita pari vartta kuorittuna ja pilkottuna kattilaan. Sopii tähän ihan täydellisesti! 😋