Mansikkakakku 30 minuutissa
Tämä on mun vuosia vanha luotto-ohje
joka joka kerta kahvipöydässä herättää ihastusta mehevyydellään ja raikkaudellaan.
Jos helpot & nopeat reseptit on sun juttu, niin nyt kannattaa olla kuulolla! Tämä on mun vuosia vanha luotto-ohje, joka joka kerta kahvipöydässä herättää ihastusta mehevyydellään ja raikkaudellaan. Parasta tässä kuitenkin on, että kakku on valmis puolessa tunnissa, joten unohda suosiolla ne kaupan kuivat valmispohjat, ja tee tätä! 😋🍓
Pohja
5 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Ohje:
Laita heti uuni päälle 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri (vaahdota todella hyvin, niin että vaahto on lähes valkoista ja jähmeää). Lisää kuiva-aineet yhteen sekoitettuna siivilän läpi varovasti vaahdon joukkoon (ei sähkövatkaimella vaan käsin rauhallisesti kääntelemällä, näin pohjasta tulee ihanan kuohkea). Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 7-10 minuuttia. Paiston aikana vaahdota kerma.
Täyte
Kerma-rahkaseosta
Vadelmahilloa
Mansikoita (mielellään yli litra)
Kaupan valmista marenkipohjaa
Kerma - rahkaseos
3 dl kuohukermaa
3 dl maitorahkaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Kaada pohja toisen leivinpaperin päälle ja irrota päällä oleva leivinpaperi. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa sitten pohja kahteen osaan. Nosta toinen pala tarjoilualustalle ja levitä päälle reilusti hilloa. Sitten reilulla kädellä kerma-rahkaseosta ja kokonaisia mansikoita. Toinen pohjapala päälle ja levitä loput kerma-rahkaseoksesta. Lopuksi paljon mansikoita, murusteltua marenkia sekä kukkia koristeeksi 🌸