Kukkakaali Thai-tyyliin
Muutaman aineksen helppo & takuumaukas ohje kukkakaalista
Tämä maistuu myös heille, jotka yleensä kukkakaalia/kasviksia dissaa.
Jos kaipaat inspiraatiota kasvisten maustamiseen, niin sun täytyy ehdottomasti kokeilla tätä! 🤩
Suunniteltiin Juhan kanssa teille kukkakaalista vain muutaman aineksen helppo & takuumaukas ohje, joka onnistuu aivan jokaiselta. Ja lupaan, että tämä maistuu myös heille, jotka yleensä kukkakaalia/kasviksia dissaa - tämä annos on nimittäin täynnä hyvää makua! 😋👌
Ainekset
1 kukkakaali
mustapippuria myllystä
suolaa
oliiviöljyä
Mausteseos
n. 2 rkl punaista thaicurrytahnaa
2-3 valkosipulinkynttä puristettuna
1 rkl sesamöljyä tai oliiviöljyä
1 tl hunajaa
Kukkakaalinlehdet:
ripaus oliiviöljyä
sweet chili -kastiketta
limen mehua
mustapippuria ja suolaa
Ohje
Halkaise kukkakaali, poista lehdet, kanta ja kova sisäosa. Pilko kukkakaali sopiviksi paloiksi, levitä vuokaan tai uunipellille. Ripottele päälle vähän oliiviöljyä, pippuria ja suolaa. Sekoita mausteseoksen ainekset pienessä kulhossa (lisää tarvittaessa öljyä enemmän, jos tahna liian paksua), levitä tahnaa kukkakaalin päälle ja hiero käsin paloihin mahdollisimman tasaisesti. Tämän voi tietenkin tehdä myös isossa kulhossa.
Paista 200⁰:ssa n. 30 min. palojen koosta riippuen.
Jos kukkakaalissa oli riittävästi lehtiä, pilko ne n. 1-2 cm paloiksi, laita kulhoon ja roiskauta päälle vähän öljyä, sweet chili -kastiketta, limen mehua sekä pippuria ja suolaa. Ainesten määrä riippuu tietenkin lehtien määrästä. Sekoita ja levitä lehdet kukkakaalien päälle paistumaan viimeiset noin 10 minuuttia. Kukkakaalin lehdet ovat todella maukkaita ja sisältävät runsaasti mm. C-vitamiinia.