Pikkasen parempi pannukakku
Tässäpä mun pannarivinkit jakoon! 😋
Pikkasen parempi pannari tulee kun se tehdään ruskistettuun voihin ja maustetaan vaniljalla.
Onko siellä helppojen herkkujen ystävät nyt kuulolla..? 😃 Joka kerta kun Instagramissa stoorin puolella vilahtaa juuri uunista tullut pannukakku, niin inboksi täyttyy kyselyistä miten saan siitä niin mehevän näköisen. Joten tässäpä mun pannarivinkit jakoon! 😋
Pikkasen parempi pannari tulee kun se tehdään ruskistettuun voihin ja maustetaan vaniljalla. Itse oon hieman laiskanpuoleinen tiskari ja käytän leivinpaperia alla, mutta suoraan uunipellille tehtynä tulee vieläkin maukkaampaa. Lisäksi vaahdotan aina ensin munat ja sokerin, kuten mummuni minulle aikoinaan opetti. Sokeria tulee taikinan kokoon nähden suhteellisen vähän, mutta päälle voi sitten itse annostella hilloa, sokeria ja/tai kermavaahtoa. Mutta tää maistuu kyllä aivan sellaisenaankin! 😛
Ainekset
4 keskikokoista munaa
1 dl sokeria
12 dl maitoa
reilu 6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 tl vaniljasokeria
n. 80 g voita
Ohje
Sekoita munat ja sokeri vispilällä vaahdoksi (käsin, ei siis kunnon valkoiseksi vaahdoksi). Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota puolesta tunnista tuntiin.
Laita voi reiluina lastuina uunipellin/leivinpaperin päälle ja ruskista uunissa (200 asteessa). Saa reunoilta ruskistua ihan kunnolla, tulee ihanan paahteista makua. Kaada taikina ruskistuneen voin päälle ja jatka paistamista noin 40 minuuttia uunista riippuen. Anna hieman jäähtyä ja jähmettyä ennen leikkaamista.