Kuusitortut
Syötävän söpöt kuusitortut 🎄✨
Mainio tarjottava vaikkapa pikkujouluihin glögin kaveriksi tai joulunpyhien kahveille.
Ainekset
Iso lehtitaikinalevy (600 g)
Päärynä-kinuskimarmeladia
Vaniljakreemiä
Kananmuna
Kuivattuja karpaloita
Tomusokeria
Puisia grillitikkuja
Ohje
Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja laita puutikut veteen likoamaan. Kauli taikina noin puolet ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Levitä toiselle puolelle paiston kestävää päärynä-kinuskimarmeladia, ja toiselle vaniljakreemiä. Leikkaa noin kahden sentin suikaleita leveyssuunnassa. Taittele kuusi alhaalta ylöspäin ja työnnä puolikas puutikku läpi ”jalaksi”. Voitele kuuset kananmunalla ja laita kuivattuja (pilkottuja) karpaloita koristeeksi.
Paista 225 asteessa noin 12-15 min. Koristele tomusokerilla, kun kuuset ovat jäähtyneet.