Se paras linssikeitto
Tässä linssikeitossa on kunnolla makua,
mutta myös ihanan täyteläinen koostumus, sekä mukavasti purutuntumaa.
Maku vain paranee uudelleen lämmittäessä, joten tätä voi tehdä isommankin satsin kerralla. Edullista ja erityisen toimivaa arkiruokaa näillä viilenevillä syyskeleillä.
Monia linssikeittoreseptejä olemme testanneet, mutta tähän aina palaamme. Tämä on just se paras linssikeitto, jota en koskaan lakkaa hehkuttamasta! 👌
Suosittelen testaamaan vaikket olisi koskaan aiemmin linssikeittoa tehnytkään. Tää on oikeasti tooodella hyvää, täynnä makua! Ja kaupan päälle maha toimii hyvin 😉😇
Ainekset
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattisosetta (ei ketsuppia)
2 tl juustokuminaa
1/2 - 1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus cayennepippuria tai chilijauhetta
n. litra kasvis- tai kanalientä
2-3 dl vettä
3dl punaisia linssejä
3-4 porkkanaa
1/2 - 1 sitruunan mehua
tuoretta korianteria (jos tykkää)
2-3 rkl oliiviöljyä
Ohje
Pilko sipulit, valkosipuli ja myös porkkana pieniksi kuutioiksi. Lämmitä öljy padassa/kattilassa, freesaa hetki sipuleita, lisää sekaan tomaattisose, juustokumina, suola, rouhittu mustapippuri ja cayenne. Freesaa vielä pari minuuttia. Lisää kuuma liemi, vesi, linssit ja porkkanat. Anna hautua poreillen kansi raollaan n 30 min, kunnes linssit ja porkkanat kypsiä. Maista, lisää suolaa tarvittaessa. Ota noin puolet toiseen astiaan ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi, laita soseutettu osa takaisin kattilaan ja sekoita. Saa siis jäädä hieman purutuntumaa. Lisää sitruunanmehu ja mahd. Korianteri.