Mahtavan mehevä mustikkapiirakka
Jos tykkäät mehevästä marjapiirakasta,
jossa on reilusti täytettä, niin tämä on sun resepti!
Tämä on piirakaksi terveellinen, sillä reseptissä maitorahkaa ja jugurttia on noin litra, ja sokerin määrää olen reilusti vähentänyt. Parasta kuitenkin on ohjeen helppous: edes vatkainta ei tarvita, sen kun vain yhdistelet ainekset. Vaikka piirakassa on neljä kerrosta, niin tämä valmistuu vartissa uuniin laitettavaksi. Suosittelen siis ottamaan ohjeen talteen. Tämän jälkeen et muuta mustikkapiirakkareseptiä edes kaipaa! 🤩
Ainekset
MURUSEOS
8 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
POHJATAIKINA
reilu 2/3 muruseoksesta
2,5 dl luonnonjugurttia
1 kananmuna
TÄYTE
1,5 l mustikoita (1 rkl perunajauhoja)
800-900 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
PINNALLE
vajaa 1/3 muruseoksesta
Ohje
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen kulhoon (reilu 2/3 tulee pohjataikinaan, loput säästetään muruseokseen). .
Lisää pohjataikinaan luonnonjugurtti ja kananmuna, sekoita. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. (Seos on hieman paakkuinen, saa ollakin). .
Ripottele pohjataikinaan päälle mustikat (pakastemustikoihin täytyy sekoittaa 1 rkl perunajauhoja, muuten tulee mustikan nesteet läpi)
Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri yhteen ja kaada seos piirakan päälle. Lopuksi ripottele muruseos päälle ja paista 175 asteessa noin 45-55 minuuttia uunista riippuen.
Vinkki! Gluteenittoman pohjan saa käyttämällä 4 dl kaurajauhoja ja 4 dl gluteenitonta jauhoseosta.