Mustikka-vaniljaviinerit
Nämä ovat mahdottoman hyvät pikaviinerit!
Mustikka maistuu makealta kesältä, vaniljakreemi tuo mehevyyttä ja paahtuneet mantelilastut kruunaavat makunystyröitä kutkuttavan kokonaisuuden.
Maistuisiko MUSTIKKA-VANILJAVIINERIT..? 🫐 Syötiin eilen niin mahdottoman hyviä pikaviinereitä, että pakko laittaa ohje tännekin jakoon. Mustikka maistuu makealta kesältä, vaniljakreemi tuo mehevyyttä ja paahtuneet mantelilastut kruunaavat makunystyröitä kutkuttavan kokonaisuuden. Näistä tuli varmaan parhaita viinereitä mitä oon koskaan tehnyt, joten suosittelen ottamaan ohjeen talteen 😍😋
Ainekset
1 pkt wienertaikinaa
1 prk vaniljakreemia
pari desiä mustikoita
mantelilastuja
Ohje
Sulata wienertaikina ohjeen mukaan ja leikkaa levyt kahteen osaan. Leikkaa ja käännä reunat ”ristikkäin” eli vastakkaiset puolet limittäin. Näin täyte pysyy paremmin keskellä. Voitele kananmunalla. Levitä jokaisen viinerin keskelle teelusikallinen vaniljakreemia sekä lusikallinenmustikoita (jos käytät pakastemustikoita, niin lisää himpun verran perunajauhoja mustikoihin, jottei nesteet tule paistuessa läpi). Ripottele päälle mantelilastuja ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia kunnes viinerit ovat saaneet hieman väriä pintaan.
Kannattaa koristella vasta, kun viinerit ovat jäähtyneet, jottei tomusokeri sula päälle.