Pipari-kinuskijuustokakku
Jouluun ihana juustokakku
Tässä jouluisessa juustokakussa maistuu mausteisen piparin lisäksi makunystyröitä hierova suolainen kinuski.
Pohja
200 g Digestive keksejä
50 g sulatettua voita
Täyte
4 dl vispikermaa
300 g Valion kinuski tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
150 g piparkakkuja
Ohje:
Murskaa pohjaa varten 200 g Digestive keksejä ja sekoita mukaan voisula. Laita n. 18-20 cm irtovuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi. Painele keksiseos tarjoilulautaselle vuoan reunojen sisäpuolelle. Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä sokerit. Vatkaa kunnolla sekaisin. Pilko reilu 150 g pipareita murskaksi (kannattaa jättää myös sattumia). Lisää täytteen joukkoon.
Anna olla yön yli jääkaapissa ja koristele vasta ennen tarjoilua. Tämän kakun päällä on piparimurskaa, rosmariininoksia ylösalaisin käännettynä sekä Schleichin bambit. Sirottele tomusokeria lumeksi juuri ennen tarjoilua.
🔸Kakun pohjana on yksi luotto-ohjeistani eli liivatteeton Oreo-kakkua, joka onkin helpoin ja nopein juustokakku, johon olen törmännyt. Tässä jouluisessa versiossa maistuu mausteisen piparin lisäksi makunystyröitä hierova suolainen kinuski. Pohjana on Digestive-keksejä korostamaan suussasulavan täytteen makua. Pohjan voi toki tehdä myös pipareista, mutta oma suosikkini on Digestive, sillä tykkään että kakussa maistuu muutakin kuin voimakkaan makuinen piparkakku.
🔶Jos etsit oikeasti HELPPOA & NOPEAA, mutta näyttävää, niin aikuisille kuin lapsillekin maistuvaa joulukakkua, niin suosittelen kokeilemaan tätä! 😋