Helppo omenapiirakka
Tämä on mun helpoin & nopein omenapiirakka-ohje
Suosittelen nappaamaan talteen ja kokeilemaan vaikket mikään jauhopeukalo olisikaan!
Tämä on mun h e l p o i n & n o p e i n omenapiirakkaohje, joten suosittelen nappaamaan talteen ja kokeilemaan vaikket mikään jauhopeukalo olisikaan! Uuni vain lämpiämään, ainekset yhteen ja omenat lohkoiksi. Mulla meni tähän 20 minuuttia plus paistoaika 15 minuuttia.
Piirakasta tulee suussasulavan pehmoista ja kosteaa, sillä pohja on kääretorttumainen. Tuunasin ohjetta tällä kertaa niin, että lisäsin taikinan päälle vielä 800 grammaa maitorahkaa, johon olin sekoittanut kaksi munaa, desin sokeria sekä 2 rkl vaniljasokeria. Tämä ei edes välttämättä kaipaa kaveriksi vaniljakastiketta, sen verran mehevää tulee 😋
Ainekset
4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tlvaniljasokeria
1,5 dl maitoa
1 dl sulatettua voita
8-12 kotimaista omenaa (isompia ulkomaisia laitan 6)
päälle sokeria ja kanelia
Ohje:
Laita heti uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kunnolla vaaleaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Lopuksi maito ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle uunipellille, päälle tiiviisti omenaviipaleita, ripottele lopuksi sokeria ja kanelia. Paista n. 15 min.
Tämä onnistuu myös gluteenittomilla jauhoilla tehtynä.