Hoisin-glaseerattu lohi

Jos lohi ja aasialaiset maut on yhtään mieleen, kannattaa ottaa tämä resepti talteen!

Sain tänään seuraajalta viestin: ”Tähän ohjeeseen palaan jälleen tänään ja pakko nyt myös kommentoida. Ihan järkyttävän hyvää tämä! Mieskin on antanut palautetta, että ei luultavasti ikinä ole syönyt missään näin hyvää lohta. Myös 2, 5 ja 7 v lapset tykkää. Kiitos siis, että jaat näitä ohjeita!” 💛

Suosittelen siis ottamaan tämän ohjeen talteen, jos lohi ja aasialaiset maut on yhtään mieleen. Ihan hävyttömän hyvää; harvoin olen paremmassakaan ravintolassa syönyt näin hyvää lohta. Tämä onkin yksi meidän suosituimmista resepteistä, sellainen joka on jäänyt monien seuraajien luotto-ohjeeksi sekä maun että helpon valmistuksen vuoksi.

Olisiko tässä teillekin viikonlopun ruoka? 😋

Ainekset

Glaseeraus:

  • 1/2 dl vähäsuolaista soijakastiketta

  • 1/2 dl vettä

  • 1/2 dl Hoisin-kastiketta

  • pari valkosipulinkynttä raastettuna

  • pari rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2 rkl hunajaa

  • 1 limen mehu

  • 1 rkl srirachaa

  • Keitä seos kattilassa kokoon (siirappimaiseksi)

Ohje

Noin kilon pala lohta 4-5 palaksi. Päälle vähän suolaa ja pippuria myllystä. Sudi seosta kalapalojen päälle. Paista 175 asteessa, vartin päästä lisää seosta ja paista vielä vartti. Lopuksi päälle seesaminsiemeniä sekä kevätsipulia.

Taivaallista!


Katso resepti Instagramissa:

Taru Salokangas

Taru Salokangas on Squarespace asiantuntija ja markkinoinnin ammattilainen. Blogista ja sivustolta löydät ohjeita sekä vinkkejä Squarespace kotisivujen tekemiseen ja ylläpitämiseen.

https://tarusalokangas.com
Edellinen
Edellinen

Täytetyt paprikat

Seuraava
Seuraava

Tohtorin tehodrinksu