Hoisin-glaseerattu lohi
Jos lohi ja aasialaiset maut on yhtään mieleen, kannattaa ottaa tämä resepti talteen!
Sain tänään seuraajalta viestin: ”Tähän ohjeeseen palaan jälleen tänään ja pakko nyt myös kommentoida. Ihan järkyttävän hyvää tämä! Mieskin on antanut palautetta, että ei luultavasti ikinä ole syönyt missään näin hyvää lohta. Myös 2, 5 ja 7 v lapset tykkää. Kiitos siis, että jaat näitä ohjeita!” 💛
Suosittelen siis ottamaan tämän ohjeen talteen, jos lohi ja aasialaiset maut on yhtään mieleen. Ihan hävyttömän hyvää; harvoin olen paremmassakaan ravintolassa syönyt näin hyvää lohta. Tämä onkin yksi meidän suosituimmista resepteistä, sellainen joka on jäänyt monien seuraajien luotto-ohjeeksi sekä maun että helpon valmistuksen vuoksi.
Olisiko tässä teillekin viikonlopun ruoka? 😋
Ainekset
Glaseeraus:
1/2 dl vähäsuolaista soijakastiketta
1/2 dl vettä
1/2 dl Hoisin-kastiketta
pari valkosipulinkynttä raastettuna
pari rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl hunajaa
1 limen mehu
1 rkl srirachaa
Keitä seos kattilassa kokoon (siirappimaiseksi)
Ohje
Noin kilon pala lohta 4-5 palaksi. Päälle vähän suolaa ja pippuria myllystä. Sudi seosta kalapalojen päälle. Paista 175 asteessa, vartin päästä lisää seosta ja paista vielä vartti. Lopuksi päälle seesaminsiemeniä sekä kevätsipulia.
Taivaallista!