Täytetyt paprikat
Nämä ovat paaaljon parempia kuin perinteiset jauhelihatäytteiset paprikat!
Nyt tulee sellainen resepti, että suosittelen nappaamaan talteen! 😋
Tämä on heittämällä yksi mun top kympissä mitä arkiruokiin tulee. Alunperin ohje on Pirkka.fi sivulta vuosia sitten bongattu, mutta Juha on tuunannut tästä meidän makuisen version lisäämällä mm. valkosipulia, inkivääriä, fenkolia ja chiliä. Paaaljon parempaa kuin perinteiset jauhelihatäytteiset paprikat!
Olen postannut ohjeen aiemminkin, mutta laitetaan nyt uudestaan jakoon, kun teitä uusia seuraajia on tullut niin runsaasti viime aikoina. Kiva kun oot löytänyt tänne! 😊👋🏻
Ainekset
1 sipuli pilkottuna
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä pilkottuna
puolikas fenkoli pieneksi pilkottuna
1 omena pieneksi pilkottuna
3 isoa paprikaa (1 puolikas pilkotaan pieneksi)
3 prk Rainbow tonnikalaa currykastikkeessa
juustoraastetta
chilihiutaleita maun mukaan
aromisuolaa ja pippuria myllystä
Ohje
Freesaa pannulla keskilämmöllä oliiviöljyssä sipulit, inkivääri, fenkoli ja puolikas paprika pilkottuna. Lisää chilihiutaleet ja anna hetki hautua. Lisää pilkottu omena sekä tonnikala, mausta, sekoita ja anna hetki hautua. Sillä aikaa poista puolikkaista paprikoista siemenet ja keitä pari pari minuuttia runsaassa, suolatussa vedessä.
Lopuksi valuta paprikat, laita uunivuokaan ja lisää täyte. Päälle reilusti juustoraastetta.
Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Ps. Tiesitkö muuten, että paprika on melkoinen vitamiinipommi? Paprikassa on esim. v i i s i kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa 🤓