Marokkolaiset lihapullat
Jos teidän perheessäkin tykätään lihapullista, niin ota tämä resepti talteen!
Jos teidän perheessäkin tykätään lihapullista, niin ota tämä resepti talteen! Ja otapa samalla talteen vaikkapa jo viikonloppua varten tämä kokkaavan kirurgin pikkasen parempien lihapullien ohje, joilla meilläkin viimeksi eilen herkuteltiin. Jos tykkäät esimerkiksi kreikkalaisesta ruoasta ja muista Välimeren alueen keittiöistä, niin tulet varmasti ihastumaan näihin 😋👌
Ainekset
400g nautajauhelihaa
400g lammasjauhelihaa
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
0,5-1 dl panko- tai korppujauhoja
0,5-1 dl ruokakermaa 15%
1 tl jauhettua kanelia
1 tl juustokuminaa
chilihiutaleita maun mukaan
1-2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Tomaattikastike
2 tölkkiä tomaattimurskaa
1 sipuli
n. 2cm leveä siivu appelsiininkuorta
n. 1 dl appelsiininmehua
1 tl sokeria
chilihiutaleita maun mukaan
0,5 tl juustokuminaa
0,5 tl kanelia
1 laakerinlehti
suolaa ja mustapippuria
Päälle murusteltua fetajuustoa
Ohje
Sekoita kulhossa pilkottu sipuli, valkosipulinkynnet, kerma, munat, kaneli, juustokumina, chilihiutaleet ja korppujauho. Lisää jauhelihat, mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Sekoita nopeasti, ei liian pitkään. Pyörittele lihapullat, vähän golfpalloa suuremmat. Paista uunissa grillivastuksen alla n. 250 asteessa muutaman kerran käännellen noin 10 minuuttia, että vähän ruskistuvat.
Laske uunin lämpötila 200 asteeseen.
Lämmitä kattilassa pari rkl oliiviöljyä, lisää pilkottu sipuli, chilihiutaleet, juustokumina, kaneli, laakerinlehti, freesaa muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, sokeri, appelsiininkuoren pala (leikkaa ohut siivu kuorimaveitsellä) ja mehu sekä suola ja pippuri. Keittele matalalla lämmöllä n 15-20 minuuttia.
Kaada kastike voideltuun vuokaan, poista laakerinlehti ja kuorenpala, asettele sitten lihapullat väljästi. Paista n puoli tuntia, loppuvaiheessa murustele juusto päälle ja anna lämmetä vielä hetki.