Marokkolaiset lihapullat

Marokkolaiset lihapullat

Jos teidän perheessäkin tykätään lihapullista, niin ota tämä resepti talteen!

Jos teidän perheessäkin tykätään lihapullista, niin ota tämä resepti talteen! Ja otapa samalla talteen vaikkapa jo viikonloppua varten tämä kokkaavan kirurgin pikkasen parempien lihapullien ohje, joilla meilläkin viimeksi eilen herkuteltiin. Jos tykkäät esimerkiksi kreikkalaisesta ruoasta ja muista Välimeren alueen keittiöistä, niin tulet varmasti ihastumaan näihin 😋👌

Ainekset

  • 400g nautajauhelihaa

  • 400g lammasjauhelihaa

  • 1 sipuli

  • 1-2 valkosipulinkynttä

  • 2 kananmunaa

  • 0,5-1 dl panko- tai korppujauhoja

  • 0,5-1 dl ruokakermaa 15%

  • 1 tl jauhettua kanelia

  • 1 tl juustokuminaa

  • chilihiutaleita maun mukaan

  • 1-2 tl suolaa

  • mustapippuria myllystä

Tomaattikastike

  • 2 tölkkiä tomaattimurskaa

  • 1 sipuli

  • n. 2cm leveä siivu appelsiininkuorta

  • n. 1 dl appelsiininmehua

  • 1 tl sokeria

  • chilihiutaleita maun mukaan

  • 0,5 tl juustokuminaa

  • 0,5 tl kanelia

  • 1 laakerinlehti

  • suolaa ja mustapippuria

  • Päälle murusteltua fetajuustoa

Ohje

Sekoita kulhossa pilkottu sipuli, valkosipulinkynnet, kerma, munat, kaneli, juustokumina, chilihiutaleet ja korppujauho. Lisää jauhelihat, mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Sekoita nopeasti, ei liian pitkään. Pyörittele lihapullat, vähän golfpalloa suuremmat. Paista uunissa grillivastuksen alla n. 250 asteessa muutaman kerran käännellen noin 10 minuuttia, että vähän ruskistuvat.

Laske uunin lämpötila 200 asteeseen.

Lämmitä kattilassa pari rkl oliiviöljyä, lisää pilkottu sipuli, chilihiutaleet, juustokumina, kaneli, laakerinlehti, freesaa muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, sokeri, appelsiininkuoren pala (leikkaa ohut siivu kuorimaveitsellä) ja mehu sekä suola ja pippuri. Keittele matalalla lämmöllä n 15-20 minuuttia.

Kaada kastike voideltuun vuokaan, poista laakerinlehti ja kuorenpala, asettele sitten lihapullat väljästi. Paista n puoli tuntia, loppuvaiheessa murustele juusto päälle ja anna lämmetä vielä hetki.


Katso resepti Instagramissa:

Taru Salokangas

Taru Salokangas on Squarespace asiantuntija ja markkinoinnin ammattilainen. Blogista ja sivustolta löydät ohjeita sekä vinkkejä Squarespace kotisivujen tekemiseen ja ylläpitämiseen.

https://tarusalokangas.com
Edellinen
Edellinen

Kukkakaaliriisi

Seuraava
Seuraava

Täytetyt paprikat