Kukkakaaliriisi
Kasvis-painotteisen ruokavalion ystäville
super maukas ruoka, kukkakaalista tehty ”paistettu riisi”.
Kasvispainotteisen ruokavalion ystävät, tässäpä teille super maukas ruoka, kukkakaalista tehty ”paistettu riisi”. Ruoan maku sekä mehevä koostumus timanttisen hyviä! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!
Ainekset
1 iso kukkakaali
1 parsakaali tai pussi Bimi varsiparsakaalia
1 punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
1 rkl srirachakastiketta
2 rkl soijakastiketta (meillä gluteeniton Tamari)
2 rkl sesamöljyä
mustapippuria myllystä
kasvisöljyä tai avocadoöljyä
Ohje
Pilko kukkakaali reiluiksi paloiksi, raasta tai rouhi yleiskoneella (vain nuput, vältä vartta). Rouhi veitsellä parsakaali hyvin pieniksi sekä myös punasipuli ja valkosipulit.
Lämmitä laakealla pannulla pari rkl kasvis- tai avocadoöljyä keskilämmöllä, freesaa sipuleita muutama minuutti, lisää parsakaalirouhe sekaan, sekoittele koko ajan. Lisää kukkakaali ja sekoittele, paistele n. 5 minuuttia, mausta mustapippurilla. Tee tyhjää tilaa pannun keskelle ja lisää kevyesti haarukalla vatkatut kananmunat tyhjään kohtaan. Sekoittele munia hetki, että alkavat hyytyä hieman, ja sekoita sitten koko seokseen. Mausta srirachalla, sesamöljyllä ja soijakastikkeella. Sekoita, tarkista lopuksi maku ja nauti. Älä kypsennä liian pitkään, ettei kukkakaali mene ”muusiksi/muhjuksi”. .