Juustokakku mansikkakastikkeella
Resepti on aitoa 90-lukua
suoraan Jenkkilästä, ja osoittautunut vuosien (ja vuosikymmenten 🙃) aikana ihan lyömättömän hyväksi komboksi mansikkakastikkeen kera.
Jos tykkäät suussa sulavissa juustokakuista, niin sitten sun on testattava tätä mun lemppariohjetta! 😋 Resepti on aitoa 90-lukua suoraan Jenkkilästä, ja osoittautunut vuosien (ja vuosikymmenten 🙃) aikana ihan lyömättömän hyväksi komboksi mansikkakastikkeen kera. Tämä on ohje, jonka meidän vieraat yleensä pyytävät mukaansa maistaessaan kakkua ensimmäisen kerran. Ja mikä parasta, tämän tekeminen ei vaadi minkäänlaista jauhopeukaloa, sillä ohje on hyvin simppeli ja nopea tehdä! 🤗
Ainekset
Pohja
150 g Digestive-keksejä murskattuna
75 g voita
Täyte
200 g Philadelphia-juustoa
2 dl ranskankermaa
1 sitruunan mehu
1 dl sokeria
2 munaa
2-3 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
Ohje
Tee ensin pohja kekseistä ja voista, laita piirakkavuoka jääkaappiin odottamaan. Liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita Philadelphia, ranskankerma ja vaniljasokeri käsin yhteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä vaahto Philadelphia- ja ranskankermaseokseen. Purista liivatteista vesi ja lisää liivatelehdet mikrossa lämmitettyyn sitruunanmehuun. Sekoita mehu käsin seokseen ja kaada seos pohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään (peitä tuorekelmulla). Tarjoile aidon mansikkakastikkeen kera. Teen kastikkeen soseuttamalla kohmeisia kotimaisia pakastemansikoita sauvasekoittimella ja lisään vain hieman sokeria (esim 1-2 rkl maun mukaan). TOIMII !! 🍓🍓