Perunarieskat perumanmuusin jämistä
Perunamuusin jämistä tehtyä rieskaa ja päälle voita
Yksinkertaista, mutta varmasti yksi parhaista makuelämyksistä evö 😋
Mun vinkit meheviin rieskoihin on, ettei sekoita taikinaa kuin ihan hetken (vaivaaminen tekee rieskasta sitkeää), jättää seoksen kohtuullisen kosteaksi ja laittaa vain yhden munan (kananmuna kuivattaa). Me myös laitetaan itse muusiin aina yksi keltuainen, hienoksi pilkottua sipulia sekä valkosipulin kynsi - nostaa muusin maut ihan uudelle levelille!
Ainekset
4-6 dl perunamuusia
2-3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1/2-1 tl suolaa
Ohje
Laita heti uuni päälle 250 asteeseen. Sekoita muutamalla pöyräytyksellä kananmuna ja suola muusin joukkoon (otan yleensä muusin huoneenlämpöön hieman aiemmin, jotta se on notkeampaa). Lisää jauhot, sekoita vain sen verran kuin on tarpeen. Laita taikinasta pellillä olevan leivinpaperin päälle isohkoja nokareita ja muotoile rieskat vehnäjauhoisilla sormilla. Taikinan pitäisi olla löysähköä, jotta rieskoista tulee suussa sulavan meheviä. Pistele rieskoja haarukalla (paistuu tasaisemmin) ja paista uunissa noin vartti, kunnes ovat saaneet väriä.
Nämä on niiiiin hyviä, että joka kerta tulee kinaa kuinka monta kukakin saa syödä, joten suosittelen tekemään tuplasatsin muusia ensi kerralla, niin tulee riittävän monta rieskaa 🤗💛