Lohta, fetaa ja kasviksia

Helposti lohta ja kasviksia ruokapöytään

Tässäpä meidän viime sunnuntain ruoka, jonka teemana oli helppous, nopeus ja maukkaus. Meillä tehdään usein ruokia, jossa kaikki valmistuvat yhdessä vuoassa, koska kukapa se tiskaamisesta nauttisi 🙈

Ainekset

  • n. 600-700 g lohifilepala

MAUSTETAHNA

  • 2 tl harissaa

  • 3 raastettua valkosipulinkynttä

  • 1 sitruunan kuori

  • ½ sitr.mehu

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl hunajaa

  • ½ kukkakaali, retiisejä, Brysselinkaalia tai muita kasviksia oman maun mukaan.

  • Fetajuustoa

  • oliiviöljyä

  • suolaa, mustapippuria myllystä

  • Cajunmaustetta (ei pakollinen)

Ohje

Sekoita maustetehnan ainekset. Pilko kala reilunkokoisiksi annospaloiksi ja sivele seosta palojen päälle. Anna maustua sen aikaa kun pilkot kasvikset. Laita ne kulhoon ja sekaan muutama rkl oliiviöljyä, lisäksi mustapippuria ja suolaa sekä cajunmaustetta. Sekoittele, että maustuvat kauttaaltaan.

Levitä kasvikset voideltuun isoon uunivuokaan. Tee tilaa kalapaloille ja päälle fetajuusto isoina paloina. Pirskota vielä hieman oliiviöljyä päälle ja paista 200⁰:ssa n. 30 minuuttia.

Mikäli käytät myös hitaammin kypsyviä juureksia, esim. porkkanat, kyssäkaali, lanttu tms., kannattaa niitä kypsentää ensin uunissa n. 20 minuuttia ja lisätä kalapalat sekä juustopalat vasta sitten.



Katso resepti Instagramissa:

Taru Salokangas

Taru Salokangas on Squarespace asiantuntija ja markkinoinnin ammattilainen. Blogista ja sivustolta löydät ohjeita sekä vinkkejä Squarespace kotisivujen tekemiseen ja ylläpitämiseen.

https://tarusalokangas.com
Edellinen
Edellinen

Kanarullat fetatäytteellä

Seuraava
Seuraava

Maukkaat ja mutkattomat tankoparsat