Lohta, fetaa ja kasviksia
Helposti lohta ja kasviksia ruokapöytään
Tässäpä meidän viime sunnuntain ruoka, jonka teemana oli helppous, nopeus ja maukkaus. Meillä tehdään usein ruokia, jossa kaikki valmistuvat yhdessä vuoassa, koska kukapa se tiskaamisesta nauttisi 🙈
Ainekset
n. 600-700 g lohifilepala
MAUSTETAHNA
2 tl harissaa
3 raastettua valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuori
½ sitr.mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
½ kukkakaali, retiisejä, Brysselinkaalia tai muita kasviksia oman maun mukaan.
Fetajuustoa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Cajunmaustetta (ei pakollinen)
Ohje
Sekoita maustetehnan ainekset. Pilko kala reilunkokoisiksi annospaloiksi ja sivele seosta palojen päälle. Anna maustua sen aikaa kun pilkot kasvikset. Laita ne kulhoon ja sekaan muutama rkl oliiviöljyä, lisäksi mustapippuria ja suolaa sekä cajunmaustetta. Sekoittele, että maustuvat kauttaaltaan.
Levitä kasvikset voideltuun isoon uunivuokaan. Tee tilaa kalapaloille ja päälle fetajuusto isoina paloina. Pirskota vielä hieman oliiviöljyä päälle ja paista 200⁰:ssa n. 30 minuuttia.
Mikäli käytät myös hitaammin kypsyviä juureksia, esim. porkkanat, kyssäkaali, lanttu tms., kannattaa niitä kypsentää ensin uunissa n. 20 minuuttia ja lisätä kalapalat sekä juustopalat vasta sitten.