Majokana

Tällä simppelillä ohjeella tulee maukasta ja taatusti mehevää kanaa! 🙌

Voit joko tehdä pelkän pelkän kanan (ja vaikkapa terttutomaatit), tai laittaa kauden kasviksia vuoan pohjalle, jolloin koko ateria valmistuu kätevästi samalla kertaa. Yhden vuoan ruoat best! 🤩👌

Joka kerta kun stoorin puolella vilahtaa nämä meidän lasten suurta herkkua olevat suussa sulavat MAJOKANAT, mun inboksi täyttyy reseptikyselyistä. Laitetaan siis tämä Juhan vanha, mutta edelleen ajankohtainen helppo & takuumaukas ohje jakoon! Tällä ohjeella onnistut satavarmasti 👍

Ainekset

4-6 broilerin paistileikettä (luuton ja nahaton)

Marinadi:

1 dl majoneesia
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl juoksevaa hunajaa
½-1 rkl srirachaa (tai maun mukaan)
Suolaa ja mustapippuria

Ohje

Pilko valkosipulit ja sekoita muiden marinadiainesten joukkoon. Poista paistileikkeistä (Lidlissä parhaat paistileikkeet) isoimmat näkyvät rasvareunat veitsellä. Laita kanapalat Minigrip-pussiin tai laakeaan vuokaan, kaada marinadi päälle, pyörittele kastike, niin että maustuvat joka puolelta. Anna marinoitua ainakin kasvisten valmistelun ajan tai muutama tunti jääkaapissa.

Kasvis(makkara)peti saatavilla olevista kasviksista, meillä:

n. 10 tankoparsaa (parsakaali/broccoliini)
½ kukkakaali
1-2 punasipulia
1 vihreä paprika
kirsikkatomaatteja
(3 kpl Chorizo-raakamakkaraa)

Pilko kasvikset pieniksi paloiksi ja levitä voideltuun uunivuokaan. Poista makkara suolesta, kuten siskonmakkara pieniksi pyöryköiksi ja heittele kasvisten sekaan. Levitä päälle muutama rkl oliivioljyä, suolaa ja mustapippuria, sekoittele.

Asettele kanapalat kasvisten päälle ja paista 200⁰ 30-40 minuuttia.


Katso resepti Instagramissa:

Taru Salokangas

Taru Salokangas on Squarespace asiantuntija ja markkinoinnin ammattilainen. Blogista ja sivustolta löydät ohjeita sekä vinkkejä Squarespace kotisivujen tekemiseen ja ylläpitämiseen.

https://tarusalokangas.com
Edellinen
Edellinen

Tonnikalapasta

Seuraava
Seuraava

Serranon lohi