Hurmaavan hyvä puolukka-kinuskipiirakka
Kinuskin, puolukan ja mascarponen yhdistelmä todellakin toimii!
Helppo ja nopea ohje: jo vartissa valmis uuniin.
Yhtään liioittelematta leivoin elämäni parasta marjapiirakkaa viikonloppuna! 😍 Aivan hykerryttävän hyvää! Eikä tämän herkun tekemiseen edes vatkainta tarvita, sen kun vain yhdistelee ainekset ja piirakka on vartissa valmis uuniin laitettavaksi. Puolukkaa, kinuskia ja mascarponea - aivan koukuttavan maukas kombo tulee tällä ohjeella! Testaapa vaikka! 🤩
Ainekset
MURUSEOS
8 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
POHJATAIKINA
reilu 2/3 muruseoksesta
2,5 dl luonnonjugurttia
1 kananmuna
TÄYTE
1 l puolukoita
500 g mascarponea
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
PINNALLE
vajaa 1/3 muruseoksesta
purkki paistonkestävää kinuski kreemiä (Valio)
Ohje
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen kulhoon (reilu 2/3 tulee pohjataikinaan, loput säästetään muruseokseen). .
Lisää pohjataikinaan luonnonjugurtti ja kananmuna, sekoita. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. (Seos on hieman paakkuinen, saa ollakin). .
Sekoita mascarpone, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri yhteen ja kaada seos piirakan päälle.
Levitä puolukat seoksen päälle.
Lopuksi ripottele muruseos sekä lusikoi päälimmäiseksi sattumia paiston kestävästä kinuskista ja paista 175 asteessa noin tunti uunista riippuen.
Vinkki! Gluteenittoman pohjan saa käyttämällä 4 dl kaurajauhoja ja 4 dl gluteenitonta jauhoseosta.
Voit myös puolittaa ainekset ja leipoa piirakan pyöreään piirakkavuokaan.
Myös 400 g mascarponea ja 400 g rahkaa riittää mikäli kaupasta ei löydy 250 g painoisia purkkeja.