Majolohi
Kokkaavan kirurgin bravuuri: mahtavan maukasta ja taatusti mehevää lohta! 🙌
TOIVEPOSTAUS eli kokkaavan kirurgin bravuuri, jolla tulee mahtavan maukasta ja mehevää lohta! Tähän ihastuvat niin lapset kuin aikuisetkin. Testaa! 🧡
Ainekset
Lohifilee tai n. 1-1,5 kg pala lohta
Majoneesiseos:
1 dl majoneesia
2-3 tl harissatahnaa (saa ihan marketeista)
1 iso valkosipulinkynsi (tai 2 pientä)
vajaa 1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruunanmehua
kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa
ruohosipulia
Ohje
Pyyhi kalan pinta kevyesti talouspaperilla, nypi tarvittaessa ruodot. Laita kala voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Mausta kala suolalla ja mustapippurilla. Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, harissatahna, hunaja, raastettu/puristettu valkosipulinkynsi ja puristettu sitruunanmehu. Levittele tahna kalan päälle. Voit paistaa heti tai antaa marinoitua jääkaapissa 1-2 tuntia. Jos vuoassa tilaa, lisää esim. kirsikkatomaatteja, joiden päälle kevyesti oliiviöljyä sekä mustapippuria ja suolaa.
Paista 200°:ssa n. 20-25 minuuttia kalan paksuudesta riippuen, digimittarilla sisälämpötilatavoite n. 45°. Lisää vielä kypsän kalan päälle pilkottua kevät- tai ruohosipulia
Vinkki! Paista kala edellisenä päivänä ja laita tarjolle kylmänä esimerkiksi brunssipöytään. On ihanan mehevää myös kylmänä.