Majolohi

Maukas ja mehevä lohi

Kokkaavan kirurgin bravuuri: mahtavan maukasta ja taatusti mehevää lohta! 🙌

TOIVEPOSTAUS eli kokkaavan kirurgin bravuuri, jolla tulee mahtavan maukasta ja mehevää lohta! Tähän ihastuvat niin lapset kuin aikuisetkin. Testaa! 🧡


Ainekset

Lohifilee tai n. 1-1,5 kg pala lohta

Majoneesiseos:

1 dl majoneesia
2-3 tl harissatahnaa (saa ihan marketeista)
1 iso valkosipulinkynsi (tai 2 pientä)
vajaa 1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruunanmehua

kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä

mustapippuria ja suolaa

ruohosipulia

Ohje


Pyyhi kalan pinta kevyesti talouspaperilla, nypi tarvittaessa ruodot. Laita kala voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Mausta kala suolalla ja mustapippurilla. Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, harissatahna, hunaja, raastettu/puristettu valkosipulinkynsi ja puristettu sitruunanmehu. Levittele tahna kalan päälle. Voit paistaa heti tai antaa marinoitua jääkaapissa 1-2 tuntia. Jos vuoassa tilaa, lisää esim. kirsikkatomaatteja, joiden päälle kevyesti oliiviöljyä sekä mustapippuria ja suolaa.
Paista 200°:ssa n. 20-25 minuuttia kalan paksuudesta riippuen, digimittarilla sisälämpötilatavoite n. 45°. Lisää vielä kypsän kalan päälle pilkottua kevät- tai ruohosipulia

Vinkki! Paista kala edellisenä päivänä ja laita tarjolle kylmänä esimerkiksi brunssipöytään. On ihanan mehevää myös kylmänä.

Edellinen
Edellinen

Hurmaavan hyvä puolukka-kinuskipiirakka

Seuraava
Seuraava

Parasta simaa