Parasta simaa

Tällä ohjeella tulee testatusti parasta simaa!

Tällä ohjeelle tulee testatusti PARASTA SIMAA - niin raikasta ja maukasta!

Tärkeintä on muistaa poistaa sitruunasta kitkerä, valkoinen osa ja laittaa hiiva kädenlämpöiseen veteen. Laita osa jääkaappiin ja jätä osa huoneenlämpöön kolmeksi päiväksi, niin koko satsi ei valmistu samaan aikaan. Lue tarkemmat ohjeet alta.

Ainekset

  • 4 dl fariinisokeria

  • 3 dl sokeria

  • 2 sitruunaa, joista käytetään:

    • 1 sitruunan mehu

    • 1 sitruunan kuori (vain keltainen osa)

    • 1 sitruunan hedelmäliha

  • 4 l vettä

  • 1/4 tl kuivahiivaa (tai herneen kokoinen pala tuorehiivaa)

Ohje

Laita sokerit puhtaaseen ämpäriin. Leikkaa kuorimaveitsellä pestyn (luomu)sitruunan keltainen kuori. Leikkaa tästä sitruunasta kuoren valkoinen osa pois (tekee simasta kitkerää) ja siivuta hedelmäliha. Lisää keltaiset kuoripalaset ja hedelmälihasiivut sokerien sekaan. Kiehauta 2 l vettä ja kaada ämpäriin, sekoita jotta sokerit sulavat. Lisää 2 l kylmää vettä sekaan, sekoita ja anna jäähtyä. Lisää hiiva vasta kun neste on kädenlämpöistä (hiiva kuolee liian kuumassa) ja sekoita kevyesti. Kansi päälle ja anna olla huoneenlämmössä ainakin seuraavaan päivään, jotta käyminen käynnistyy.

Laita puhtaisiin pulloihin puoli teelusikallista sokeria ja muutama rusina, pullota siivilöity sima. Sulje korkki alkuun löyhästi ja laita viileään/jääkaappiin. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan. Jääkaapissa sima valmistuu noin viikossa, mutta voit nopeuttaa käymistä pitämällä pulloja aluksi kolme päivää huoneenlämmössä ja sitten päivän jääkaapissa.

Joko teillä on vappusimat pöhisemässä…? 😃


Katso resepti Instagramissa:

Edellinen
Edellinen

Majolohi

Seuraava
Seuraava

Yön yli sämpylät