Yön yli sämpylät
Näitä ei tarvitse edes kohottaa!
Lämmintä leipää ja voita - tämä on kyllä yksinkertaisuudesta huolimatta yksi parhaista makuelämyksistä! ✨ Illalla kun käyttää pari minuuttia siihen, että sekoittaa sämpyläainekset yhteen, niin aamulla riittää kun nostelee lusikalla taikinaa pellille ja paistaa. Nämä aamiaissämpylät ei nimittäin vaadi erillistä kohotusta, sillä taikina kohoaa jääkaapissa yön yli. Meidän viikonloppuaamujen kohokohta! 😍
Taikinaa voi itse muokata sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Näissä on:
Ainekset
6 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
kauraleseitä, kaurahiutaleita, ruis- ja vehnäjauhoja yht. noin 10-11 dl
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 rkl rypsiöljyä
Ohje
Kuivahiiva, jauhot ja suola sekoitetaan ja lisätään vesi, siirappi ja rypsiöljy. Ei vaivata, vain nopea sekoitus, kelmu kulhon päälle ja kulho yöksi jääkaappiin. Aamulla lusikoidaan suoraan kylmänä pellille, tuprautus jauhoja päälle ja paisto 225 asteessa.
Nesteenä voi käyttää myös maitoa (neste saa olla kylmää), ja siirapin asemasta hunajaa. Jauhoja, leseitä ja hiutaleita voi vaihdella oman maun mukaan. Leseet ja täysjyväjauhot tekevät taikinasta raskaan, joten niitä kannattaa käyttää maltilla, jotta taikina jaksaa kohota.
Katso resepti Instagramissa:
“Kirjoittaa mitä vain palautetta mitä on saatu somessa.”