Suolainen piirakkapohja
Tämä suolaisen piirakan pohja on sun tuleva LUOTTO-OHJE!
Kuvan ohjetta on tosi moni teistä toivonut eli mun LUOTTO-OHJE suolaisen piirakan pohjaksi. Tällä leivon (ja oon leiponut jo 90-luvulta saakka) lähes kaikki suolaiset piirakat, sillä ohje on niin HELPPO & NOPEA: sen kun vain heittää kaikki ainekset kulhoon ja pyöräyttää kädellä pari kertaa, ja avot - kuohkea pohja on valmis! 😄
Juhliin teen tämän yleensä tuplana eli kahdella eri täytteellä. Saa suolaiset tarjottavat helposti yhdellä vaivalla. Lempparitäytteitä on mm. savukinkku-pepperoni-oliivi-persikka sekä katkarapu-kylmäsavulohi. Kermaviiliseoksen maustan aina täytteen mukaan: suolan ja pippurin lisäksi esim. oreganoa, basilikaa tai tilliä.
Ainekset
Pohja:
1 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita (reilu desi)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte oman maun mukaan. Kuvan piirakassa on pussi savusuikaleita, puolikas pkt pilkottua pepperonia, persikkaa ja oliiveja sekä juustokuorrutus.
Kermaviiliseos
2-3 dl kermaviiliä (riippuu muun täytteen määrästä)
2 munaa
0,5 dl maitoa
Ohje
Paista 200 asteessa puolisen tuntia (mikäli täytteitä/kermaviiliä on paljon, esipaista pohjaa viitisen minuuttia ennen täytteiden laittoa). Jos haluat oikein herkutella, niin laita lopuksi juustoraastetta päälle ja paahda hetki grillivastuksella, kunnes juusto sulaa ja saa väriä pintaan.
VINKKI! Saat pellillisen piirakkaa tekemällä taikinan tuplana.