Suolainen piirakkapohja

Suolainen piirakkapohja

Tämä suolaisen piirakan pohja on sun tuleva LUOTTO-OHJE!

Kuvan ohjetta on tosi moni teistä toivonut eli mun LUOTTO-OHJE suolaisen piirakan pohjaksi. Tällä leivon (ja oon leiponut jo 90-luvulta saakka) lähes kaikki suolaiset piirakat, sillä ohje on niin HELPPO & NOPEA: sen kun vain heittää kaikki ainekset kulhoon ja pyöräyttää kädellä pari kertaa, ja avot - kuohkea pohja on valmis! 😄

Juhliin teen tämän yleensä tuplana eli kahdella eri täytteellä. Saa suolaiset tarjottavat helposti yhdellä vaivalla. Lempparitäytteitä on mm. savukinkku-pepperoni-oliivi-persikka sekä katkarapu-kylmäsavulohi. Kermaviiliseoksen maustan aina täytteen mukaan: suolan ja pippurin lisäksi esim. oreganoa, basilikaa tai tilliä.

Ainekset

Pohja:

  • 1 dl vettä

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 dl kaurahiutaleita (reilu desi)

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte oman maun mukaan. Kuvan piirakassa on pussi savusuikaleita, puolikas pkt pilkottua pepperonia, persikkaa ja oliiveja sekä juustokuorrutus.

Kermaviiliseos

  • 2-3 dl kermaviiliä (riippuu muun täytteen määrästä)

  • 2 munaa

  • 0,5 dl maitoa

Ohje

Paista 200 asteessa puolisen tuntia (mikäli täytteitä/kermaviiliä on paljon, esipaista pohjaa viitisen minuuttia ennen täytteiden laittoa). Jos haluat oikein herkutella, niin laita lopuksi juustoraastetta päälle ja paahda hetki grillivastuksella, kunnes juusto sulaa ja saa väriä pintaan.


VINKKI! Saat pellillisen piirakkaa tekemällä taikinan tuplana.


Katso resepti Instagramissa:

Taru Salokangas

Taru Salokangas on Squarespace asiantuntija ja markkinoinnin ammattilainen. Blogista ja sivustolta löydät ohjeita sekä vinkkejä Squarespace kotisivujen tekemiseen ja ylläpitämiseen.

https://tarusalokangas.com
Edellinen
Edellinen

Uunifetamunakas

Seuraava
Seuraava

Nektariinisalsa