Uunifetamunakas
Tämä on loistava resepti siihen miten voit käyttää muuten hukkaan menevät ruoka-aineet
ja näin vähentää hävikkiä, sillä munakkaaseen voi heittää mukaan kaikkea mahdollista nuutuneista kasviksista ja yksittäisistä nakeista lähtien.
Tämän ohjeen Juha kehitteli aikoinaan, kun UUNIFETAPASTA oli kaikkien huulilla ja komeili lähes joka toisen IG feedissä. Meillä syödään tätä aina silloin, kun kukaan ei ole ehtinyt käydä kaupassa, mutta pitäis perhe nopeasti ja kohtuu terveellisesti ruokkia 😅
K u o h k e a u u n i m u n a k a s onkin loistava tapa käyttää muuten hukkaan menevät ruoka-aineet ja näin vähentää hävikkiä, sillä munakkaaseen voi heittää mukaan kaikkea mahdollista nuutuneista kasviksista ja yksittäisistä nakeista lähtien (ohje on siis vain esimerkki eli voit käyttää niitä aineksia, joita teiltä kaapista löytyy). Päälle voi hyvin laittaa melkeinpä minkä tahansa juuston jämäpalat.
Ainekset
1 sipuli tai punasipuli
3 valkosipulinkynttä
puolikas kesäkurpitsa
2-3 keitettyä perunaa
chorizoa tai muuta mausteista makkaraa (ei ole välttämätön, mutta tuo mukavasti makua)
8-10 kananmunaa
pari kourallista kirsikkatomaatteja
fetaa (meidän lemppari on Lidlin Eridanous eli oikea kreikkalainen feta)
chilihiutaleita
suolaa ja mustapippuria myllystä
Ohje
Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Fresaa hetki keskilämmöllä öljyssä, lisää chilihiutaleita oman maun mukaan. Lisää hetken päästä pilkottu chorizo sekä perunaviipaleet ja kesäkurpitsakuutiot. Kypsennä hetki ja lisää halkaistut kirsikkatomaatit. Lopuksi päälle kaadetaan munaseos (kanamunat plus suola ja mustapippuria myllystä, haarukalla nopeasti sekoitettuna). Paista muutama minuutti, jotta seos hieman hyytyy. Murustele päälle reilusti fetaa (tai muuta juustoa) ja paista vielä uunin yläosassa 175 asteessa noin vartti.
Ps. Varmista, että sulla on uuninkestävä pannu 😎
Niin hyvää, helppoa, edullista, ravitsevaa ja terveellistä! Mutta ennen kaikkea HYVÄÄ!👌